Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Τοποθέτηση Παπαθανάση για την πρόταση του Υγειονομικού χάρτη

Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2011 00:06

 Μετά τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον Υγειονομικό Χάρτη, η Βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση, συναντήθηκε εκ νέου με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδη στην οποία τόνισε για μια ακόμη φορά τη θέση της για την αυτονομία του Γ.Ν.Ν. Άμφισσας.

papathanassiΗ Βουλευτής στα πλαίσια της διαδικασίας διαβούλευσης του Υπουργείου και μετά από συνεχείς συναντήσεις με την Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Υγείας , είχε προτείνει , με δεδομένη την επιχειρηματολογία των ιδιαιτεροτήτων του νομού, πως το δικό μας νοσοκομείο , το Γ.Ν.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ , θα πρέπει να παραμείνει αυτόνομη και ενισχυμένη μονάδα υγείας, όπως είχε άλλωστε ανακοινωθεί και σε σχετικό Δελτίο Τύπου της Βουλευτή.


Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος ερμηνεύοντας τη θέση του για συνένωση του Νοσοκομείου Άμφισσας με αυτό του Καρπενησίου και Λαμίας , δήλωσε πως το νοσοκομείο ΑΜΦΙΣΣΑΣ «θα έχει τελικά μόνο οφέλη από τη διαδικασία αυτή» , ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινώσει και επισήμως και με συγκεκριμένα στοιχεία την ενίσχυση του νοσοκομείου.


Σύμφωνα με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, με τη διαδικασία αυτή το νοσοκομείο θα μπορέσει να κερδίσει πόρους , θα έχει ένα ενιαίο σύστημα προμηθειών , ενιαία διοίκηση ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί με ιατρικές υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν .


Ο Υπουργός δήλωσε επίσης ξεκάθαρα πως με τη διαδικασία αυτή ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ , δεν πρόκειται να κλείσει κανένα εργαστήριο και καμία κλινική ενώ δεν πρόκειται να μετακινηθεί κανείς από το υπάρχον ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου , ενώ θα ισχύσει και αυτόνομος οργανισμός για το νοσοκομείο.


Περιμένουμε άμεσα τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου σχετικά με τμήματα – κλινικές & οργανισμό , θα ενημερώσουμε για κάθε νέα εξέλιξη σχετικά και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε τίποτε λιγότερο από τις σαφείς δεσμεύσεις του Υπουργείου για την καλύτερη δυνατή παροχή υγείας στο Νομό.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο amfissapress.gr