Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

 Με μεγάλη χαρά εφέτος το καλοκαίρι κάνοντας βόλτα στα δρομάκια του χωριού μας διαπιστώσαμε το χωριό μας να αλλάζει χρόνο με το χρόνο και να γίνεται ποιο όμορφο. 

Είδαμε νέα πέτρινα σπίτια να ξεφυτρώνουν σε αρκετά δρομάκια του χωριού μας ακόμα και στον Άγιο Νικόλαο εκεί που παλιά ήταν χωράφια ενώ παρατηρήσαμε αρκετά παλιά σπίτια έχουν ανακαινιστεί.
Εντύπωση προκάλεσε και η ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας, εκεί όπου περάσαμε τα μαθητικά μας χρόνια και με στεναχώρια το βλέπαμε να γερνάει μέσα στο χρόνο, αυτό βέβαια που μας λύπησε ήταν η απουσία της πινακίδας «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ».
Κατηφορίζοντας προς τη ρεματιά συναντάμε την κατασκευή πεζόδρομου και την αναπαλαίωση της παλιάς γέφυρας που ένωνε το χωριό μας.

ενώ πηγαίνοντας προς το πέρα χωριό βρίσκουμε δύο νέα πανέμορφα εκκλησάκια τον Άγιο Ιωάννης στη στροφή του σερετ που κατασκεύασε η οικογένεια Μοσχωλιού και το εκκλησάκι στη διασταύρωση στου στλιαροδήμου που λέγαμε μικροί, της οικογένειας Αντωνίου.


Μεγάλη εντύπωση επίσης μας έκαναν και τα νέα έργα που πραγματοποιήθηκαν εφέτος το καλοκαίρι μετά από αρκετά χρόνια όπως:

Η Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης και έργα οδοποιίας στο χλωμό από τον Δήμο Δελφών. Το έργο είχε δημοπρατηθεί από τον πρώην Δήμο Γραβιάς

Η αναπαλαίωση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο νεκροταφείο του χωριού μας από τον ιερέα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωριού μας.

Καθώς και τα έργα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας όπως:

Η Κατασκευή Σκέπαστρου και η τοποθέτηση διακοσμητικού βράχου στη διασταύρωση προς το χωρίο μας στον κεντρικό δρόμο Λαμίας – Άμφισσας όπου καλωσορίζουν τους επισκέπτες του χωριού μας.


Η αναπαλαίωση των τουαλετών του δημοτικού σχολείου του χωριού μας

και η αναπαλαίωση του Αγροτικού Ιατρείου του χωριού μας όπου μέχρι πρόσφατα από ότι μάθαμε είχε και γιατρό.

Βέβαια θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε και σε κάποια παλιότερα έργα όπου μαζί με τα καινούρια συμπληρώνουν την γενική εικόνα του χωριού μας όπως: 

Η πλακόστρωση του προαυλίου χώρου της κεντρικής Εκκλησίας του χωριού μας.
Η πλακόστρωση της στροφής κάτω από το Δημοτικό Σχολείο.
Η κατασκευή του Αγίου Νεκταρίου στο νεκροταφείο.
Και η αναπαλαίωση του Αγίου Αθανάσιου στο χλομό.