Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Συμπαράστασης στην Ελλάδα η 18 Φεβ 2012Σε πάνω από 20 χώρες πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις συμπαράστασης προς την Ελλάδα το απόγευμα του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.


Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα "χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα" τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

Κύπρος
Με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία. Κρατώντας την ελληνική σημαία, πολλοί πολίτες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, και διαμαρτυρήθηκαν για τη σκληρή στάση Ευρωπαίων ηγετών και της τρόϊκας κατά της Ελλάδας.

Γερμανία
Δεκάδες Ελλήνων, αλλά και Γερμανών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Wittenberg στο Βερολίνο, έξω από το ελληνικό Προξενείο, προκειμένου να διακηρύξουν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό, που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα όπως "Διεθνής Αλληλεγγύη", ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης. Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Λειψία και την Κολονία.

Λονδίνο 
Στο Λονδίνο η κινητοποίηση προωθείται από τις ενώσεις των Occupy London και ταυτόχρονα καταβάλλεται προσπάθεια να ενημερωθεί ο ακαδημαϊκός κόσμος του Λονδίνου, μέσω φοιτητικών συλλόγων και να συνειδητοποιηθεί ότι όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αφορούν άμεσα όλους τους Ευρωπαίους. 

Παρίσι
Περισσότερα από 1.000 άτομα, όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, πλημμύρισαν την πλατεία του Τροκαντερό στο Παρίσι, με συνθήματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα. Η ατμόσφαιρα ήταν μαχητική και ενθουσιώδης χωρίς βιαιότητες.
Και όταν αντήχησε η ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορό κάτω από το βλέμμα των χρυσοποίκιλτων αγαλμάτων που στολίζουν την πλατεία.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τελικά πάνω από 20 γαλλικές οργανώσεις του αριστερού πολιτικού χώρου, καθώς και Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι, στη δε πρώτη γραμμή της πορείας που ακολούθησε, και άτομα με τη μάσκα των «Αnonymous».

ΙΤΑΛΙΑ
Δύο Ιταλοί δήμαρχοι, ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι στη Νότια Ιταλία και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, αποφάσισαν να προσφέρουν τον μισθό τους υπέρ της χώρας μας! 

(Οι Έλληνες!!!!!!!!!!! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνει 23.000ε το μήνα ή 278.400 το χρόνο το τετραπλάσιο ενός Βουλευτή από τα οποία και παραιτήθηκε, οι υπόλοιποι ?δηλαδή  300Χ5.700 το μήνα = 1.725.000ε το μήνα χ 16 μισθούς = 24.150.000 το χρόνο χωρίς να υπολογίζονται τυχών αποζημιώσεις από άλλες δραστηριότητες πχ. Επιτροπές, Υπουργικές αποζημιώσεις, συμβούλια, και προηγούμενες ιδιότητες όπως πρώην Συνδικαλιστές, Καθηγητές, κτλ. Δηλαδή όσα θα παίρνουν με το νέο μνημόνιο  1.300 Δημ. Υπάλληλοι ή 2.600 Ιδ. Υπάλληλοι.  http://30imeres.blogspot.com/2012/02/blog-post_2323.html )

Αυστρία  
Μέσα στην έντονη χιονοθύελλα και το τσουχτερό κρύο οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, εξέφρασαν την οργή τους για την επιδιωκόμενη «φτωχοποίηση» και λεηλασία του ελληνικού λαού. Το συλλαλητήριο διοργάνωσε η οργάνωση «Occupy Austria», με γενικό σύνθημα «Αλληλεγγύη στους Έλληνες». 

Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες Δουβλίνο,  Λισαβόνα, Ισπανία, Ιταλία και τις σκανδιναβικές χώρες.

Σχετικά άρθρα


Ιστολόγια σχετικά με τις εκδηλώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα