Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και εφέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του χωριού μας ενώ ο καιρός σταθερά όπως και πέρυσι μας επισκέφτηκε με χιόνι.Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γυναικών Καστελλίων στο κατάστημα του Ευστ. Αγαπητού με φαγητό και γλέντι μέχρι αργά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί συγχωριανοί μας ενώ εντύπωση μας έκανε η τύχη ενός συγχωριανού μας, ο οποίος αγόρασε έναν μόνο λαχνό και κέρδισε το πρώτο δώρο της λαχειοφόρου αγοράς. Του ευχόμαστε να είναι πάντα το ίδιο τυχερός και στην προσωπική του ζωή.

Την Καθαρή Δευτέρα με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών παρόλο το χιόνι που έπεφτε και την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν στα καφενεία του χωριού μας τα παραδοσιακά κούλουμα. 


Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν όπως κάθε χρόνο δωρεάν την παραδοσιακή φασολάδα και τα διάφορα σαρακοστιανά που προσφέρθηκαν και αψηφώντας το χιόνι έστησαν χορό στο δρόμο γιορτάζοντας την αποκριά.

Στην ορχήστρα που υπήρχε στην εκδήλωση τραγούδησε πολύ ωραία και ο συχωριανός μας Κων. Μπαλωμένος ξυπνώντας μνήμες του παρελθόντος, όπου στα γλέντια που γινόταν στο χωριό μας συμμετείχαν και αρκετοί συχωριανοί μας γιατί το χωριό μας διαθέτει και μουσική παράδοση.
 

Θυμάμαι αμυδρά όταν μικρός έναν γάμο στον οποίο έφερναν τραγουδώντας την νύφη από τα πτρέϊκα που λέμε στο χωριό μας στην Ευαγγελίστρια ο Πέτρου Δ. μαζί με τον Γεωργιου Σπ. τραγουδώντας και παίζοντας μουσική, δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα της νύφης.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε πως γιορτάζονταν η αποκριά τα παλιά χρόνια στο προαύλιο της εκκλησίας του χωριού μας, καθώς και συγχωριανούς μας που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του χωριού μας τραγουδώντας ή παίζοντας κάποιο μουσικό όργανο.    


ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Επιγραμματικά αναφέρω μερικούς από τους παλιούς καλλιτέχνες του χωριού μας που θυμάμαι.
Πέτρου Δήμος: Ακορντεόν και τραγούδι
Πέτρου Γεώργιος: Βιολί
Μπούρχας Αντώνιος: Βιολί
Γεωργίου Σπύρος: Κλαρίνο
Προβιάς Αλέξανδρος: Ακορντεόν
Ξυδιάς Παν.: Βιολί

Ζητώ συγνώμη αν παρέλειψα ή μπέρδεψα κάποιον συχωριανό μας.

Και μία ιδέα για τους συλλόγους του χωριού μας. Τι θα λέγατε σε κάποια εκδήλωση του χωριού μας όπως η καλοκαιρινές εκδηλώσεις τον Αύγουστο να υπήρχε μία ορχήστρα από μικρούς και μεγάλους του χωριού μας που έχουν κλήση στη μουσική να έλεγαν κάποια τραγούδια;

Παρακαλούμε αν κάποιοι αναγνώστες μας, διαθέτουν οπτικοακουστικό υλικό από εκδηλώσεις του χωριού μας στο οποίο συμμετέχουν συχωριανοί μας, παίζοντας κάποιο μουσικό όργανο ή τραγουδούν και μπορούν να τα διαθέσουν, να τα στείλουν στην διεύθυνση kastelliaonnet@gmail.com ώστε σε συνεργασία μαζί τους να κάνουμε ένα αφιέρωμα στους «καλλιτέχνες» του χορού μας.