Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 77 ΧΡΟΝΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Α Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του 77χρονου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος το πρωί της περασμένης Τετάρτης αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

Το φέρετρο με τη σορό του αυτόχειρα τοποθετήθηκε σε βάθρο, μπροστά στην είσοδο του νεκροταφείου.

Συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Α Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο στον 77χρονο, ενώ όταν η σορός έφτασε οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα.

Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπογράμμιζε την πολιτική διαθήκη που αφήνει ο Δημήτρης Χριστούλας, επιλέγοντας να δώσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.

Στη διάρκεια της πολιτικής κηδείας διαβάστηκαν μηνύματα από οργανώσεις, ενώ ακούστηκε το τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου και του Μίκη Θεοδωράκη, ποιος τη ζωή μου .

Η ΙΔΙΟΧΕΙΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παπαδήμος
​​Τραγικό χαρακτήρισε το γεγονός της αυτοκτονίας του 77 χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα  ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος,  σε δήλωση που έκανε πριν από λίγο. 
Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε συγκεκριμένα: «είναι τραγικό ένας συνάνθρωπός μας να δίνει τέλος στη ζωή του. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας πρέπει όλοι –πολιτεία και πολίτες– να στηρίξουμε τους ανθρώπους δίπλα μας που βρίσκονται σε απόγνωση». 
Η αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα στα ξένα ΜΜΕ
Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph με τίτλο «Τα μέτρα λιτότητας σε Ελλάδα και Ιταλία οδηγούν σε αυτοκτονίες», τονίζει ότι η αυτοκτονία ενός Έλληνα «στην κεντρική πλατεία της Αθήνας» είναι η τελευταία μιας σειράς από αυτοκτονίες ή απόπειρες, οι αιτίες των οποίων βρίσκονται «προφανώς» στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει ότι αυτοκτόνησε συνταξιούχος λόγω χρεών στην κεντρική πλατεία του Συντάγματος, μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η αμερικανική Wall Street Journal αναφέρει ότι ένας 77χρονος Έλληνας αφαίρεσε τη ζωή του, διαμαρτυρόμενος για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, η οποία οδηγεί όλο και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία.

Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today μετέδωσε ότι «συνταξιούχος Έλληνας αυτοκτόνησε, αρνούμενος να 'ψάξει για φαγητό στα σκουπίδα'».

Το αραβικό δίκτυο Al Arabiya σχολιάζει ότι η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα, λόγω οικονομικής κρίσης, η οποία εκτόξευσε την ανεργία.
Πηγή: http://www.newsbomb.grTο BBC στην ιστοσελίδα του έχει πρώτο θέμα την αυτοκτονία αλλά και τις αναταραχές που ακολούθησαν στο κέντρο της Αθήνας. Μετά το εκτενές ρεπορτάζ για τον τρόπο της αυτοκτονίας αλλά και το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο 77χρονος κάνει λόγο για αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα εξαιτίας των αυστηρών μέτρων λιτότητας και των οικονομικών προβλημάτων.
Το διεθνές δίκτυο επικαλούμενο το Reuters αναφέρει ότι στην Ελλάδα οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατά 18% από το 2010 ενώ συγκεκριμένα στην Αθήνα από πέρυσι αυξήθηκαν κατά 25%.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ