Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝ. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ορκίστηκαν τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Παν. Πικραμμένου.

Αποτελείται από 16 υπουργούς, χωρίς υφυπουργούς, οι οποίοι είναι κυρίως καθηγητές ΑΕΙ, τέως υπουργοί και διπλωμάτες.  

Πρωθυπουργός: 

Παναγιώτης Πικραμμένος 
 Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2009. Νομιμοποίησε το Μνημόνιο. Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου, ο Παναγιώτης Πικραμμένος πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II. 
Το 1976, διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό του Παρέδρου. Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του Δικαστηρίου. 
Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τη Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) πατώντας εδώ 

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

Υπουργός: Παύλος Αποστολίδης 
 Γεννήθηκε το 1942. Είναι διπλωμάτης καριέρας, νομικός. Διετέλεσε σύμβουλος στην πρεσβεία στην Άγκυρα, στην Κύπρο, μόνιμος αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανέλαβε επικεφαλής της ΕΥΠ προκειμένου να την αναδιοργανώσει μετά την υπόθεση Οτσαλάν, με εντολή του τότε πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη. 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τη Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) πατώντας εδώ 

Υπουργείο Εσωτερικών:

Υπουργός: Αντώνιος Μανιτάκης 
Αντώνιος Μανιτάκης
Συνταγματολόγος, διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί στα πανεπιστήμια του Μονπελιέ, του Παρισίου VIII, της Ρώμης και ως επισκέπτης στο Πρίνστον των ΗΠΑ. Αναπληρωτής πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Σύμβουλίου (1997-99) 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τη Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) πατώντας εδώ 

Υπουργείο Οικονομικών:

Υπουργός: Γεώργιος Ζαννιάς  
O κ. Γεώργιος Ζανιάς ‘υπηρεσιακός’ υπουργός οικονομικών υπήρξε πρόσωπο-κλειδί στις τόσο επιτυχημένες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών καθώς συνόδευσε σε όλες τις κρίσιμες συναντήσεις τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον Λουκά Παπαδήμο. 

Στη θέση αυτή τον Οκτώβριο του 2009 και στις αρχές του 2010 ανέλαβε το σημαντικότερο τμήμα των διαπραγματεύσεων ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 αρχικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης. Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είχε μετακινηθεί στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια ήταν παρών και βασικό μέλος της αποστολής σε όλα τα Eurogroup (μόνιμος εκπρόσωπος σε υπηρεσιακό επίπεδο - Euro Working Group), τα Ecofin, τα Συμβούλια Κορυφής της ΕΕ και τις ανεπίσημες συναντήσεις των τελευταίων δυόμιση ετών -από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη ως τη νύχτα των Κανών. 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από τo zougla.gr πατώντας εδώ 

Υπουργείο Εξωτερικών:

Υπουργός: Πέτρος Μολυβιάτης
Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντάχθηκε στη διπλωματική υπηρεσία και υπηρέτησε στις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας στην έδρα του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες καθώς και στις ελληνικές πρεσβείες της Μόσχας, της Άγκυρας και της Πραιτώριας. Διετέλεσε ο πιο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και χαρακτηρίζεται «Νέστορας» της εξωτερικής πολιτικής. 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τη Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) πατώντας εδώ 

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

Υπουργός: Φράγκος Φραγκούλης  
Πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, από όπου αποστρατεύθηκε πριν λίγους μήνες. Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ είναι και διδάκτωρ γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, πρώην διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991 – 1994), ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998 – 2001). Μιλάει αγγλικά, ρώσικα και τούρκικα. 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τo http://www.ekeo.gr πατώντας εδώ 

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας:

Υπουργός: Ιωάννης Στουρνάρας  
Οικονομολόγος διεθνούς επιπέδου. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τη Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) πατώντας εδώ

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:

Υπουργός: Γρηγόριος Τσάλτας 
Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατέχει Doctorat D’Etat en Droit στο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Νομικών και Οικονομικών Επιστημών της Νίκαιας, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Institut Europeen des Hautes Etudes Internationales του Πανεπιστημίου της Νίκαιας, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο με ειδίκευση στο Δίκαιο της Ανάπτυξης από το Institut du Droit de la Paix et du Developpement του Πανεπιστημίου της Νίκαιας και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από την Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από το energia.gr πατώντας εδώ 

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:

Υπουργός: Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου 
H Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου είναι η νέα υπουργός Παιδείας της υπηρεσιακής Κυβέρνησης, ανακοινώθηκε σήμερα μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Η Αγγελική-Ευφροσύνη Δημάκου-Κιάου, είναι η σύζυγος του γνωστού δημοσιογράφου και πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Νίκου Κιάου. Είναι δικηγόρος και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 

Έχει υπογράψει «ναι» στο σχέδιο Ανάν ως ακαδημαϊκός και είναι μέλος της προδικτατορικής νεολαίας της Αριστεράς. Συνυπέγραψε την αντίσταση των αριστερών πολιτών, προκειμένου να βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει δυναμική παρουσία στο Κοινοβούλιο στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος της ΕΜΙΑΝ (Εταιρεία Μελέτης Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας). 

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:

Υπουργός: Σίμος Σιμόπουλος 
Πρύτανης του ΕΜΠ. Διπλωματούχος Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου , με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από το οποίο του έχουν απονεμηθεί οι τίτλοι Diploma of Imperial College και Ph.D in Mechanical Engineering. Έχει διατελέσει αναπληρωτής Πρόεδρος και Πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας (1996-97 & 2004-Σήμερα). Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Διεθνούς Εταιρείας Ακτινοφυσικής και της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Εκπροσωπεί, από το 1992, την Ελλάδα στον Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας του ΟΟΣΑ. Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Ε.Μ.Π., Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» . 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό πατώντας εδώ 

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:

Υπουργός: Αντώνιος Ρουπακιώτης
 
Πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Νομικός εξειδικευμένος στο εργατικό δίκαιο. Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τη Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) πατώντας εδώ 

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

Υπουργός: Χρήστος Κίττας  
Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών που παραιτήθηκε μετά την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους σε επεισόδια στο πανεπιστήμιο. Διδάκτωρ της Ιατρικής, καθηγητής ιστολογίας και εμβρυολογίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ιατρικής σχολής και αντιπρύτανης. 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τη Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) πατώντας εδώ 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Υπουργός: Ναπολέων Μαραβέγιας
 
Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο της Grenoble όπου απέκτησε D.E.A. και Doctorat d’ Etat. Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με Παράσημο και έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια Ευρωπαϊκών χωρών. 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τη Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) πατώντας εδώ 

Υπουργείο Δικαιοσύνης:

Υπουργός: Χρήστος Γεραρής 
Πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας που συνταξιοδοτήθηκε. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημοσίας Διοίκησης, πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τη Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) πατώντας εδώ 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

Υπουργός: Ελευθέριος Οικονόμου 
Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του ίδιους υπουργείου . Έχει διατελέσει Αρχηγός της ΕΛΑΣ, σε περίοδο μεγάλων επιτυχιών της Αστυνομίας. Επίτιμος Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας πρώτος Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τη Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) πατώντας εδώ 

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού:

Υπουργός: Τατιάνα Καραπαναγιώτη 
Φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Εργάζεται ως παραγωγός ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως πρώτη επιλαχούσα μετά την παραίτηση της Μάγιας Τσόκλη 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τη Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) πατώντας εδώ 

Υπουργός Επικρατείας:

Αντώνιος Αργυρός 
Δικηγόρος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συντονιστής στον Σύνδεσμο Διαμεσολάβησης Ελλάδος (ΣΥ.ΔΙ.ΕΛ), ο οποίος είναι ο θεσμικός αρμόδιος για εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών σε εθνικό επίπεδο, όπως η διαιτησία και ο συμβιβασμός. Έχει δώσει αγώνα για το «χαράτσι» χαρακτηρίζοντάς του αντισυνταγματικό 

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό από την Από τη Βικιπαίδεια (ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) πατώντας εδώ