Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

S&B – ΝΕΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΒΩΞΙΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ


Ανάστατο το χωριό μας μετά από τις φήμες για το νέο νταμάρι εξόρυξης βωξίτη αυτή τη φορά μέσα στο χωριό μας, 500μ από την μπαρούκα. 

Ήδη από έγκυρη πηγή πληροφορηθήκαμε ότι στελέχη της εταιρίας S&B πλησίασαν τους συλλόγους του χωριού μας, για την διοργάνωση ομιλίας όπου στελέχη της εταιρείας θα αναλύσουν τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εξόρυξη. Ενώ πληροφορηθήκαμε ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των συγχωριανών μας με το τοπικό συμβούλιο Δ.Δ. Καστελλίων για να αποφασιστεί η πορεία του συγκεκριμένου θέματος.

Ελπίζουμε οι παραπάνω φήμες μας να είναι ψευδείς και ανυπόστατες για το καλό του χωριού μας αλλά δυστυχώς ένα παλιό ρητό λέει <<όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά>>.

Για το παραπάνω θέμα θα προσπαθούμε να σας κρατούμε ενήμερους αναρτώντας οποιοδήποτε σχετικό έγκυρο άρθρο ώστε να εμποδίσουμε όπως μπορεί ο κάθε ένας την καταστροφή του χωριού μας.

 Υπενθυμίζεται ότι το χωριό μας μετράει μία πληγή από τις επιφανειακές εργασίες που ενεργεί η εταιρία S & Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥ- ΚΤΑ A.Ε. για αποκάλυψη και απόληψη βωξίτη στην περιοχή Καστελλίων - μεταλλευτικές θέσεις ΝΕΡΑ 5-6-7 όπως αναλύεται στο