Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Παρουσίαση Του Ονόματος Του Συνδυασμού Του Κώστα Μπακογιάννη

Παρουσίαση του Ονόματος του Συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη, Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, «Αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας», καθώς και των Υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών. 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ


ΒΟΙΩΤΙΑΣ - Παπαθωμά Φανή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λιβαδειά Βοιωτίας. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Παιδαγωγικά και Ειδική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. 

Είναι προϊστάμενη στο Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Βοιωτίας (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης Υποστήριξης) του νομού Βοιωτίας ασχολούμενη με την αναπηρία τόσο σε επίπεδο διάγνωσης όσο και αντιμετώπισης.

Εκλέχθηκε το 2002 ως 2010 νομαρχιακή σύμβουλος Βοιωτίας και Διετέλεσε Αναπληρωτής Νομάρχης - Αντινομάρχης Ν. Βοιωτίας (Βιομηχανίας, Χωροταξίας κ' Περιβάλλοντος, Εμπορίου, Πολιτισμού, Αθλητισμού).
Το 2011 εκλέγθηκε περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ως σήμερα είναι θεματική Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.


ΕΥΒΟΙΑΣ - Σπανός Φάνης

Ο Φάνης Σπανός γεννήθηκε το 1984 στη Χαλκίδα. Είναι γιος του επιχειρηματία Χρήστου Σπανού και της ιδιωτικής υπαλλήλου Λίας Βασιλείου. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μαρία Αναστασίου από τα Ψαχνά Ευβοίας.

Ο Φάνης σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για επαγγελματίες στο ALBA Graduate Business School. Παράλληλα, ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση της οικογένειάς του στη Χαλκίδα, με αντικείμενο τα οικοδομικά έργα και το έτοιμο σκυρόδεμα. Σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.

Το 2010 εκλέχτηκε 4ος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων υπό το Δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη. Διετέλεσε επί δύο έτη Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας ανάπτυξης της ακίνητης περιουσίας το Δήμου ΔΑΕΠΕΧ ΑΕ και στη συνέχεια υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων.

Σήμερα, ύστερα από πρόταση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, κατέρχεται στις Περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.


ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - Τασιός Αριστείδης

Γεννήθηκα το 1976. Κατάγομαι από τους Δομιανούς Ευρυτανίας και διαμένω μόνιμα στο Καρπενήσι. Είμαι παντρεμένος και έχω δυο κόρες. Έχω σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία με ειδίκευση στο Τουριστικό Μάνατζμεντ και υποψήφιος διδάκτωρ στο University of Salford με διδακτορική μελέτη στη δημόσια διοίκηση.

Από το 2011 εργάζομαι ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου, επιτυγχάνοντας, με σκληρή δουλειά, όραμα και προγραμματισμό, να οικοδομήσουμε ως Δημοτική Αρχή και με την βοήθεια των στελεχών και υπαλλήλων του Δήμου, ένα Δήμο Πρότυπο.

Από το 2005 έως το 2010 εργαζόμουν ως Δημόσιος Υπάλληλος στην Δ/νση Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας, έχοντας παράλληλα την ευθύνη της Τουριστικής προβολής του Νομού και της ευθύνη για το εγκαταστημένο σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας της Ν.Α. Ευρυτανίας.

Από το 2003 έως το 2009 υπήρξα καθηγητής στο ΙΕΚ Καρπενησίου έχοντας διδάξει πολλά μαθήματα οικονομικού και διοικητικού αντικειμένου.

Από το 2008 είμαι καθηγητής σε σεμινάρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης σε θέματα αποτελεσματικότητας, αποδοτικότητας και οικονομίας στη δημόσια διοίκηση.

Από το 2003 έως το 2006 ασκούσα το ελεύθερο επάγγελμα του Οικονομολόγου μελετητή και ασχολούμουν με επενδυτικά προγράμματα και τεχνικοοικονομικές μελέτες για προγράμματα επιδοτήσεων επιχειρήσεων.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Καραϊσκος Θύμιος


Ευθύμιος Καραΐσκος του Κων/νου και της Αφροδίτης, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Νομικός Σύμβουλος της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».
    Γεννήθηκε στο Βαθύκοιλο Φθιώτιδας, το έτος 1963. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πελασγίας και εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και αποφοίτησε το έτος 1982.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του Σώματος Τεθωρακισμένων.

Είναι Δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω και ασκεί δικηγορία από το έτος 1987, δραστηριοποιούμενος σε όλους τους τομείς της νομικής επιστήμης, μέλος Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και Ενωσης Ποινικολόγων και με ιδιαίτερη εξειδίκευση στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από το έτος 2004, είναι Νομικός Σύμβουλος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας και από το έτος 2011 Νομικός Σύμβουλος της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» και έχει χειριστεί τα περισσότερα και τα πιο σημαντικά θέματα της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» και συνολικά της τοπικής αυτοδιοίκησης με εισηγήσεις και γνωμοδοτήσεις του, σε διοικητικό επίπεδο.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, της Αφροδίτης, δικηγόρου και της Μαρίας, φοιτήτριας Νομικής.ΦΩΚΙΔΑΣ - Ράμος Γιάννης

Κατάγεται και διαμένει στον Άγιο Γεώργιο Άμφισσας. Απόφοιτος της Σχολής Ικάρων (Αρχηγός Σχολής). 

 Υπηρέτησε για 35 χρόνια στις πλέον νευραλγικές και επιχειρησιακές θέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας με επιτυχή Διοίκηση πολύ μεγάλων σχηματισμών. Υπηρέτησε επίσης στις Η.Π.Α. και ΝΑΤΟ. Πέταξε χιλιάδες ώρες με εκπαιδευτικά και υπερσύγχρονα μαχητικά αεροπλάνα (F-16 & Mirage 2000).

Διακρίθηκε για τις επιδόσεις του και τιμήθηκε από την Π.Α. και μεταξύ άλλων βραβεύτηκε με το έπαθλο ασφαλείας πτήσεων στα F-16, αλλά και από το ΝΑΤΟ παρασημοφορήθηκε. Στις Η.Π.Α. εκπαιδεύτηκε στα πρώτα F-16. Εκεί του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Δημότη της Πολιτείας της Αριζόνας. Επίσης τιμήθηκε από ΕΛΔΥΚ και ΓΕΦ Κύπρου.


Τα χρόνια αυτά είχε πολλές μετεκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό που σε όλες αποφοίτησε με άριστα. Αναφέρονται ενδεικτικά οι εξής:
· Διοίκηση και Έλεγχος (Γερμανία - ΝΑΤΟ)
· Εκπαίδευση Προσωπικού (Η.Π.Α.)
· Ηγεσία και Διοικητική (ΝΑΤΟ - Ρώμη)
· Διοίκηση & Οργάνωση (Ελλάδα)
· Διαχείριση (management) και αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού (Ελλάδα).


Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Επίτιμου Αντιπτεράρχου και μετά την αποστρατεία του εγκαταστάθηκε στην γενέτειρά του. 


Είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Φωκικών Μελετών.
Στις εκλογές του 2010 εξελέγει πρώτος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε.Φωκίδος. 


Είναι παντρεμένος με τη Νικολέττα Μπούζιου, έχει δυο κόρες οι οποίες μετά τις σπουδές τους εγκαταστάθηκαν, παντρεύτηκαν και εργάζονται στην Άμφισσα. 


Γνωρίζει την αγγλική γλώσσα.