Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Νέος βουλευτής Φωκίδας ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου

Βουλευτής Φωκίδας εκλέχτηκε σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο ιατρός Ηλίας Κωστοπαναγιώτου με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κωστοπαναγιώτου κέρδισε τη μάχη των σταυρών συγκεντρώνοντας 3.261 ψήφους έναντι 2.206 της κ. Κασούτσα και 1.798 του κ. Αγγελέτου.

Από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πρώτη σε σταυρούς ήταν η κ. Μανδρέκα με 3.826 ψήφους και ακολουθεί ο κ. Παπαθανασίου με 2.635 και ο κ. Χαλιορής με 593 ψήφους.
Δείτε το βιογραφικό του κ. Κωστοπαναγιώτου


Γεννήθηκε στο Λιδωρίκι το 1944. Τελείωσε εκεί το Γυμνάσιο.

Το 1972 τελείωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών Απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής το 1979.

Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985 και το 1992 μετεκπαιδεύτηκε για ένα εξάμηνο στο Πίτσμπουργκ της Αμερικής, στη χειρουργική του ήπατος. Υπηρέτησε στο Νοσοκομείο Άμφισσας ως Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής για 15 μήνες.

Το 1985 εντάχθηκε στο ΕΣΥ ως Επιμελητής στην Α΄ χειρουργική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, της οποίας διετέλεσε Διευθυντής για 8 χρόνια μέχρι την αφυπηρέτησή του το 2011.

Μέχρι σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας χειρουργός στην Αθήνα.

Είναι παντρεμένος με την Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωργία Γερολουκά – Κωστοπαναγιώτου και έχουν δύο γιούς (οικονομολόγος και Γιατρός). Συνδικαλιστής στον τομέα Υγείας.

Εκλεγμένος γραμματέας της επιστημονικής Επιτροπής επί 8 χρόνια στο γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΑΡ, και στη συνέχεια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από την ίδρυσή του.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ Εσωτερικού στις Βουλευτικές εκλογές του 1985, όπως επίσης και στις Βουλευτικές Εκλογές του 2004 στο Νομό Φωκίδας.